2010. május 19., szerda

Gondolatok ereje :)

Már jó ideje hiszem, hogy a gondolataink teremtő (és romboló) hatással bírnak. A gondolataink határozzák meg a szavainkat, tetteinket, majd mindezek következményét. Ezzel biztosan te is tisztában vagy, de azért írok mégis erről, mert én időről időre megfeledkezem erről. Borzasztó nehéz megregulázni a fejecskémben kavargó, napi több 10 ezer gondolatot. Bizony-bizony, ilyen sok gondolatunk van! :):):) Persze a rengeteg gondolat nem egyenlő a magasabb intelligenciával, vagy azzal, hogy sokra megyünk vele, hogy ennyi van. :)

Egy évtizeddel ezelőtt elvégeztem egy agykontroll tanfolyamot. Nagy hatással volt rám, és azóta is hiszek a módszerben. Újra és újra felbukkan az életemben, és nagy meglepetésemre mindig más formában ugyanaz. A vonzás törvénye. A Titok című könyv. Keleti filozófiák. Sorolhatnám még, de egy a lényeg, hiszem, hogy nagyon nem mindegy, hogy mik kavarognak a fejecskénkben.

Na de hogy lehetne ezt kordában tartani? Tartósan sehogy. Szerintem. Nem lesz olyan, hogy holnaptól nincs rossz és negatív gondolatom, ami destruktívan hatna rám. Azonban több dolgon is lehet változtatni, íme az én tippjeim:

1. Ha a több 10 ezer gondolatodat nem is tudod szelektálni, a szavaidat azonban meg tudod válogatni. Ne használj negatív kijelentéseket se magadra, se másokra nézve!
2. Vegyél úgy mindent, hogy egy lehetőség, amit Isten/Teremtő/Felsőbb Hatalom/Az Élet stb. adott számodra azért, hogy jót tegyen veled, megtanuld, amit kell.
3. Lásd meg a jót magadban, környezetedben, mindenben. Hidd el, nagyon mókás lesz, mikor úgy döntesz, hogy most mindent szépnek és jónak fogsz látni. A legjelentéktelenebb dolgok is mosolyt fognak csalni az arcodra, és hihetetlen sok energiád lesz, olyan érzés, mint a szerelem, és pár pillanat alatt elérhető. :)
4. Hangold magad pozitív szemléletre, ne aggodalmaskodj, fölösleges, hiszen, amin tudsz változtatni, ott megtehetsz minden tőled telhetőt, de amin nem tudsz, akkor beleszakadhatsz sem fogod megoldani.
5. Kérj segítséget! Kérd meg egy közeli ismerősödet, hogy ha rajtakap, hogy bizonyos negatív dolgokat gyakran ismételsz, vagy sokat használsz olyan szavakat, amik nem építenek, szóljanak bátran. Kell a kontroll, néha észre sem vesszük, mennyire sok olyan dolgot ejtünk ki a szánkon, amit nem kellene.
6. Ne reagáld túl a dolgokat! Ha dühös leszel, nagyon-nagyon vigyázz arra, hogy ne beszélj, tudd befogni a szád! Mély sebeket, és óriási károkat okozhatsz.
7. Kérj bocsánatot, ha úgy érzed, kicsit is méltatlanul, bunkón, nem megfelelően viselkedtél valakivel!
8. Ha rajtakapod magad az önsajnálaton, azonnal lépj ki belőle! Ne ragadj benne hosszú ideig, mert attól úgysem oldódik meg semmi.
9. Ne legyél undorítóan csöpögős! Hogy ez mit jelent? Biztosan ismertek olyan embereket, akik nem őszintén, csak egy álarcként mézes-mázosak mindenkivel. Nem kell ilyen végletekbe esni, mert nem vagy ilyen! Lehetsz kedves, de ne hízelegj! Az őszinte dicséret sokkal többet ér, és ha hiteles akarsz maradni, nem pedig felületes, akkor maradj ennél. A manipuláció büdös!
10. Ne akarj jó lenni, egyszerűen csak legyél az! :)

Ezeket a dolgokat mindig magamnak is írom, mert nekem is jó, hogy emlékeztetem magam ezekre a dolgokra. :)

Mosolygós napokat!
Szeretettel:
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése