2009. november 11., szerda

Férfiak és nők – illem, etikett

Sokszor szembesülök azzal, hogy ami nekem természetes, másnak nem biztos, hogy az. Sokan nem nagyon tudják, hogy kell viselkedni egymással. A mi generációnk azért erre sokkal inkább odafigyel, talán a szocializációnkban lényegesebb elem volt ez, mint a mai világban. Máshogy kommunikálunk, máshogy viselkedünk és mások az igényeink is, de egy kis odafigyeléssel sok örömet okozhatunk.

Figyelem! Nem manipulációról beszélek! Ha én megérzem, hogy valaki manipulálni próbál, lehet, hogy azt jó szándékkal teszi, azonnal bezárkózom, és jó messzire távolodom. Az őszinteség kulcskérdés mind a két oldalon, csak a forma nem mindegy, hogyan vagyunk őszinték. Ha az én női nyelvemen vagyok őszinte, akkor azt a férfi félreértheti, mert az ő nyelve más, és ez igaz fordítva is.

Kedves Uraim!
Néhány dolog, amivel vitatkozhattok, de igenis jár egy nőnek, hogy odafigyeljetek ezekre:
1. Pontosság. Nem szeretünk várni, nem illik késni. Gondolj bele, mit jelez ez a nőnek. „Még annyira sem vagyok fontos, hogy időben érkezzen…”
2. Udvariassági gesztusok. A nő a jobbodon megy, illik le- és felsegíteni a kabátját, kinyitni neki az ajtót stb. Ezek a gesztusok erősítik a nőben, hogy ő nő, és bizony a férfit is férfiasabbnak látjuk tőle…
3. Figyelmesség. Hallgasd meg a mondandóját, ne vágj közbe egy teljesen más témával, és pláne ne fejezd be minden második mondatát.
4. Bámulás. Bármennyire is vonzó, hogy a dekoltázsát bámuld, tedd diszkréten, ahogy a többi testrészével is… Egy tetsző pillantást nem baj, ha elkap a nő, sőt, ha már ennyire tetszik, hogy le sem bírod venni a szemedet róla, akkor nyugodtan meg is dicsérheted, hogy milyen csinos.
5. Tabuk. Jobb, ha figyelsz, mit és hogyan kommunikálsz a következő témákban: Súly, kor, más nők.

6. Kommunikáció. Ha jól érezted magad, akkor ezt mond is meg a találka végén, vagy utána egy kedves sms-ben, de ne ígérj olyat, amit nem tartanál be.
7. Folytonosság. Mi nők igényeljük, hogy érezzük, hogy gondoltok ránk, ezért ha eszetekbe jutunk, és ez jó érzés, akkor ezt közvetítsétek is felénk valamilyen módon. Egy telefonhívás, sms, email, bármi jó, csak az nem, ha nincs kapcsolat.
8. Kérdés. Ha kérdezel, várd is meg a választ! Többször tapasztaltam már, hogy a kérdés elhangzik, de még ki sem nyitom a számat, már más a téma.
9. Telefon. Illik visszahívni azt, aki keresett. Sőt, ha érdekel valaki, hívd fel spontán, minden ok nélkül, és kérdezd meg, hogy van. Nagyon keveset telefonálunk ok nélkül, mindig van valami mondandónk, intézendőnk, ezért az „ok nélküli” telefonálás különösen értékes lehet. Nem kell órákig dumcsizni, csak pár kedves, érdeklődő szó, és bearanyoztátok a lány napját.
10. Érintés. Szeretjük, ha hozzánk értek, de csak mértékkel. Egy kedves érintés, ölelés sokat jelent, de tudd, hol a határ.

Még órákig sorolhatnám, de most egyelőre ennyi elég. :)


Kedves Hölgyeim!
Nekünk is van pár dolog, amit be kell tartanunk:
1. Pontosság. Bizony, ez ránk is vonatkozik.
2. Dicséret fogadása. Ha kapunk egy bókot, akkor ne mentegetőzzünk, hanem fogadjuk kedvesen, és köszönjük meg. Elég béna szitu, hogy a fiú veszi a bátorságot, és megdicsér, te meg elkezded sorolni, hogy miért nincs igaza. Nem is értem, miért csinálják ezt a nők, hiszen szeretünk dicséretet kapni.
3. Ne üldözd! Ha jól érezted magad vele, küldhetsz rá egy sms-t, de csak egyet. Hagyd meg a szabadságát, a teret számára, ne akarj minden nap öt emailt és sms-t váltani vele. Ők nem így működnek.

4. Legyél nőies! Ne játszd a kőkemény üzletasszonyt, mert ugyan a határozottság lehet vonzó, de a túlzott dolgok rémisztőek is lehetnek egy férfi számára.
5. Ne akarj más lenni! Talán ez a leggyakoribb hiba, amit látok, hogy próbáljátok a legjobb lapjaitokat kiteregetni, még rá is játszani, és egy olyan idilli képet raktok össze, ami már gyanús. A férfiak nem hülyék... :) Ha nem is tudják megmagyarázni, mi a gáz, de érzik, hogy valami nem klappol.
6. Ne öltözz prostinak! Bár a férfiak „figyelmét” sok minden felkelti, azért a határokat jobb, ha betartod. A magas-sarkú cipőt, csizmát szeretik a férfiak, de csak akkor hord, ha tudsz benne járni. Ha jó lábad van, akkor hordj miniszoknyát is bátran. A franciáknál az úszógumi kifejezetten szexi, ha karcsú derékkal párosul, itthon a fiúk azonban nem nagyon kedvelik, ezért ha van, inkább „A” vonalú felsőt válassz. Ami azonban a legfontosabb, hogy mindig alkalomhoz megfelelően öltözz, és legyen harmonikus a megjelenésed.
7. Smink. Én a természetesség híve vagyok, ritkán sminkelem magam, általában egy kis szájfény, és szemspirál, amit hordok, vagy még azt sem. Ha sminkelek, én a szememet szoktam hangsúlyozni, a számra akkor is csak szájfényt teszek. Azonban ha csókot vársz, jobb, ha nem kell a fiúnak a ragacsos szájfényeddel találkoznia… :)

8. Mennyit engedj? Amennyit jónak érzel, de számolj a következményekkel. A pillanatot kár megölni álszerénységgel…
9. Jövő. A legtöbb nőnek átfut a fején már az első időszakban, hogy van-e jövője a kapcsolatnak. Ez nálunk természetes, nem szeretjük pazarolni az időnket. A férfiaknak azonban ez elég rémisztő lehet, nem kell jövőbeli (pár hónap múlva esedékes) közös programokat szervezni még. 10. Beszéd kontra tettek. Ha bizonytalan vagy, figyelj arra, hogy mit tesz, és ne arra, amit mond.
Ezt is sorolhatnám még tovább, de már elég lesz a gépelésből. :) Gondolatindítónak szerintem ennyi is elég, a lényeg úgyis az, hogy figyeljünk oda egymásra, és a másik érzéseire, igényeire.

Jó randizást!
Lili

3 megjegyzés:

 1. Sziasztok :)
  NAGYON TETSZIK a blog, örülök, hogy vannak még ilyen emberek, akik ennyire pozitív értékrendet képviselnek!!!Ez nagyon fontos!
  Köszönjük Lili!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon aranyos vagy, köszönöm. :) Csak irogatok, ami jön, örülök, ha tetszik. :)

  VálaszTörlés
 3. ZsuzsiAnyu, megint jó témákat találtál :)
  Ez az illem-téma tetszik nagyon. Nekem pl. nehéz volt megszoknom, hogy valaki felsegíti a kabátom, kinyitja az ajtót, igazítja a széket, amikor leülünk enni, hozza a hátizsákom, ha nehéz... De ez rengeteget számít. "Kistiniként" (na, ezt kb a 2-3 évvel ezelőtti énemre értem :D ) máshogy láttam a dolgot. Tök lényegtelennek, volt, hogy cikinek. Most meg már olyan kedves gesztusnak tartom ezeket, kicsit talán el is várom. És jó, hogy nem vagyok vele egyedül :)

  Gyógyulj meg hamar! Puszik :)

  VálaszTörlés