2010. május 27., csütörtök

Bikini szezon :)

Bár még elég változékony az idő, azért lassan eljön a nap, mikor mehetünk strandolni, napozni. Én nem vagyok az a "napon fekszem órákig" típus, inkább az aktív kikapcsolódást szeretem. A magazin olvasgatásból a vízparton nekem egy nap bőven elég.

Sokan ebben az időszakban kapnak pánikrohamot a télen felszedett kilók miatt. Nos, soha nem késő, még most is lehet változtatni és tonizálni a testet. Az önmarcangolás nem segít, és a sütik sem.

Ha én fogyni akarok, néhány egyszerű szabályt követek:

1. Csak a mai napra koncentrálok, nem érdekel a holnap, ma megteszek mindent azért, hogy egészségesen táplálkozzak. Rengeteg jó módszer van. Ami nekem bejött, az a testkontroll: délelőtt gyümölcs, később pedig nem eszem ilyenkor fehérjét és szénhidrátot együtt. Pár nap alatt hozzá lehet szokni, és utána már nem nehéz tartani, hiszen ki ne szeretné pl. a paradicsomszószos spaghettit? Egy kis fantázia, és még örömöt is találsz benne. :) Fogd fel szórakozásként! :) Közben pedig potyognak le a kilók. :)
2. Többet jógázom, és megpróbálom megoldani, hogy ne csak itthon tegyem, hanem eljussak néhány hot jógára. (Agni, Bikram, Hot Ashtanga) A jóga nagyon szépen feszesíti és szálkásítja a testet, és ha hot jógára mész, ott a méregtelenítés és az egész hatás sokkal intenzívebb, azaz gyorsabb eredményt érsz el.
3. Többet táncolok. A mozgás nagyon fontos, ha fogyni akarsz. Mozgás nélkül is fogyhatsz, de a testeddel nem hiszem, hogy elégedett leszel, mert mit ér egy ugyan vékony, de megereszkedett test? Inkább egy-két plusz kiló, de legyél formás, izmos, Szerintem. Ez persze csak az én véleményem. :)
4. Hidratálok. Napi 3-4 liter ásványvizet, gyógyteát iszom, ami szintén segíti a méregtelenítést, és az anyagcserének nagyon jót tesz. Amire azonban figyelni kell, hogy ne evés közben igyál sokat, akkor csak egy-egy kortyot. mert ilyenkor a sok folyadék eloltja az emésztés tüzét (ahogy az ajurvédában mondják), és lassabban tudod megemészteni az ételt.
5. Nem nassolok. Nem eszem étkezések között.
6. Vizualizáció, önhipnózis, agykontroll. Ez a három egy és ugyanaz, csak más néven. A lényeg, hogy tudd, mire vágysz! Pontosan, minél részletesebben képzeld el, hogy milyen szeretnél lenni, és éld át az érzést, hogy ez milyen szuper. Ez az érzés ad majd annyi örömöt, hogy ne az evésből akard megszerezni.
7. Nem stresszelem magam a mérleggel, a forma számít, nem a kiló.
8. Kényeztető kezelések. Néha elmegyek egy-egy masszázsra, vagy más kozmetikai kezelésre, ami segíti a folyamatot, lendületet ad stb.
9. Ilyenkor jobban odafigyelek arra, hogy nőnek öltözzek minden nap. Gondosan, csinosan felöltözöm, még akkor is, ha csak a boltba megyek át, mert lelkileg sokat ad hozzá a naphoz, és megszabadít jó sok kalóriától, amit ha boldog vagy, és jó nőnek érzed magad, nem fogsz magadba tolni édességek formájában.
10. Csak lazán szabad venni ezeket a dolgokat, úgy, hogy az életteredet ne korlátozzák. Ne legyen bűntudatod! Fogadd el és szeresd magad, és ha a lelked rendben van, a tested is renden lesz.

Szóval, ha úgy érzed, hogy van mit leadni, akkor változtass a szokásaidon, de ne forgasd fel az életed drasztikusan, csak apró, de betartható lépésekkel kezd.

Amit még fontosnak tartok elmondani, hogy a súlyproblémákért te magad vagy a felelős.
Persze vannak kivételes esetek, mint pl. a hormonok nem megfelelő működése, de nem ez a jellemző, mégis mindig találunk valami kifogást, és elhárítjuk a felelősséget. Jobb, ha minél előbb belátod, hogy te vagy a felelős, mert amíg ezt nem teszed, addig bizony tovább sem tudsz lépni rajta.

Mosolygós napot!
Szeretettel:
Lili




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése