2010. január 29., péntek

Mi kell a nőnek? :)

Kedves Uraim, gondolom most ti kaptátok fel a fejeteket. :) Beszélgettem a héten egy nagyon kedves tanítványunkkal, és innen az ihlet az új témához. :)
Sok férfi teljesen meg van arról győződve, hogy minél elérhetetlenebb, annál jobban kell a nőnek. Valóban igaz, hogy a "kész", tálcán kínált dolgokat sajnos kevésbé értékeljük, becsüljük, de a fenti állítás szerintem erős túlzás, legalábbis akkor, ha a nő kiegyensúlyozott.
Persze megint csak a magam véleményét tudom leírni e témával kapcsolatban, mert nincsenek empirikus adataim, de mivel ez az én blogom, és nem a nemzetközi nőegyleté, ezért miért ne írnám le. :)
Ahogy a férfiak is, mi is szeretünk vadászni. Egy kicsit. Ez utóbbi mondatom a hangsúlyos. Vannak persze olyan nők, és gimis éveimben én is ilyen voltam, hogy kifejezetten szerettem a plátói szerelmeket. Minél elérhetetlenebb volt, annál jobb. Erről ma már azt gondolom, hogy az a jó benne, hogy biztonságos, nem érhet csalódás, de egy felnőtt nőnél nem hiszem, hogy az ilyen "szerelem" tartós boldogsággal kecsegtetne. Nekünk már hús-vér férfi kell... :) Persze a plátói és a "vadászat" nem ugyanaz, mégis van hasonlóság.
Szerintem fontos egymás megismerése, talán a mai világhoz már kicsit konzervatív ez a nézet, de én ilyen vagyok. A komoly kapcsolataimat hosszas ismerkedés előzte meg. Akár több hónap. Természetesen már az elején vonzódtam hozzájuk, de idő kellett. Soha nem bántam meg! Nem arról volt szó, hogy kérettem magam és hülyítettem a fiút hónapokig. Szó sincs erről!
Na de ennyi bevezető után megpróbálom összefoglalni, hogy nekem mi fontos, ha egy férfi udvarol nekem:
1. Legyen domináns, érezzem, hogy ő a férfi, és nem én hordom a gatyát. Szeretek, sőt, hajlamos vagyok kézbe venni a dolgokat, de ez egy alakuló párkapcsolatnál nagyon rossz. Fel kell néznem rá ahhoz, hogy vonzódjam hozzá. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenféle iskola bizonyítványt, fizetési csekket, autót kell bemutatnia. Ezek soha nem érdekeltek.
A legegyszerűbb dolgok: tudja eldönteni, hova menjünk, legyen ötlete a randira. Ha megkérem, válasszon nekem valami ételt, akkor válasszon. Ha kikérem a véleményét bármiről, akkor legyen véleménye, és ne azt kérdezze: "te mit gondolsz?", hiszen azt tudom, hogy mit gondolok, de arra lennék kíváncsi, hogy ő hogy látja ezt és ezt. Nagyon finom, apróságok ezek, amiket nehéz is leírni.
2. Legyen udvarias. Én hiszek az udvariassági gesztusokban, ahogy korábban is írtam, szerintem jobban nőnek érezzük magunkat, ha a férfi alkalmazza ezeket. Ha pedig én nőnek érzem magam, akkor a férfit is "férfibbnak" látom. Alap dolgok ezek is: nyisd ki az ajtót, segítsd le és fel a kabátját stb. Van egy új is nálam! :) Ha lépcsőn lefelé megyek, nekem fontos, hogy a férfi nyújtsa a karját, mert nem szeretem a lépcsőket, pláne magassarkú cipellőben nem. Nagyon figyelmesnek tartom, ha ilyenkor a korlát, vagy fal helyett a férfi a kezét nyújtja, és segít. Uraim, ahol korlát van, ott az nem véletlen, és ha a nő a korlát felé nyúl, akkor szüksége van segítségre. De ha nincs, akkor is mindig jobbak az ilyen "látszat ürügyek" is, mint az önállóság. :)
3. Bók. Nekem ez fontos. Szeretem a bókokat. :) Ez általában nem erőssége a férfiaknak, bár nekem egy szavam nem lehet e téren. Nem kell tömjénezni, de egy-egy kedves megjegyzés sokat számít. Elég ennyi, mikor találkozunk: "csinos vagy".
4. Flört. Egy-egy játékosan elejtett megjegyzés, cívódás, viccelődés jó érzéseket indít el mindkét félben, de ennek is vannak határai szerintem az ismerkedési fázisban. Egy tekintet, vagy "véletlen" éritnés is lehet sokatmondó, érti a másik, nem hülye, nem kell mindig túl sok oldalról megerősíteni, hogy tetszik nekünk. Visszajelzés kell, de nem kell nyomulni, érezni kell, hogy mennyi az elég. Ennek legegyszerűbb módja, ha figyelünk a másikra, arra, hogy reagál a gesztusainkra.
5. Figyelj rá! Sok férfi annyira el tud lenni azzal, hogy csak mesél és mesél, és ezzel próbálja bebizonyítani a nőnek, hogy ő az igazi, hogy észre sem veszi, hogy talán a nőnek is lenne mit mondania. Nem kell lenyűgözni minket történetekkel, nyűgözz le azzal, hogy tudsz figyelni, és meghallgatni mást is.
6. Tapintat, odafigyelés. Érezd, hogy bizonyos témák tabuk még. Tudd, mik azok. Ez megint csak figyelem kérdése. Ha odafigyelsz a lányra, akkor nem követhetsz el nagy hibákat.
Milyen fura, hogy amit leírtam, az annyira egyszerű, olyan kevés, mégis úgy hiányzik sok pasiból...
Visszatérve az elejére. Nem véletlenül kezdtem azzal, hogy a kiegyensúlyozott nőknél gondolom, hogy ez így van, mert ha valaki nem biztos magában, akkor hajlamos máshogy viselkedni. Erről azonban még mindig azt gondolom, amit a Párkapcsolati matematika című írásomban megfogalmaztam: két fél emberből nem lesz egy egész. Két felnőtt, kiegyensúlyozott ember egymásra találása teljesen más szint, mint két többé kevésbé önbizalomhiányos, akár kicsit sérült, zakkant ember egymásra akaszkodása, függősége. Persze ki milyen kapcsolatra vágyik...
Most már ideje dolgoznom, de szerintem még vissszatérek ehhez a témához. Lányok, írjátok meg, hogy még mit gondoltok, mit vegyünk bele az "útmutatónkba"! :)
Mosolygós pénteket! :)
Lili

3 megjegyzés:

  1. Humor!!! :)
    Szeretem az olyan pasikat, akik meg tudnak nevettetni. És itt nem feltétlenül arra gondolok, hogy naphosszat vicceket meséljen vagy bohóckodjon, hanem hogy pl. hétköznapi helyzeteket tudjon iróniával kezelni.
    Szóval fiúkák, csak vidáman! :)

    VálaszTörlés
  2. Heteroszexuális nőnek?
    FÉRFI! :D
    Egy igazi férfi minden jellemzőjével... szinte mindent leírtál fent, udvarias, kedves, tapintatos, figyelmes, ez persze alap, erős és gyengéd (meglátásom szerint igazán gyengédek az erős férfiak tudnak lenni és fordítva is igaz, igazán erőszakosak a gyengék), legyen gyerek és felnőtt, a fiam, az apám, a barátom, a tanárom ... és végül, de nem utolsósorban a szeretőm. Persze jóbarátságban él saját magával, és azt is tudja, mikor melyikre van szükségem. :)
    Azt hiszem, nem tudok újat mondani, csak másképp... ezért bocsi!
    Pussz,
    Kriszta

    VálaszTörlés
  3. Mindkettőtökkel egyetértek csajok! :)
    Köszi, hogy írtatok! :)
    puszi

    VálaszTörlés