2010. június 23., szerda

Bocsánat :)

A megbocsátás témáról eszembe jutott egy másik, ami szorosan kapcsolódik hozzá: a bocsánat kérés. Vannak emberek, akik nagyon nehezen ejtik ki ezt a szót: bocsánat. Pedig ez egy ugyanolyan egyszerű szó, mint bármelyik másik. Jó-jó, tudom én, vannak, akik nehezen ismerik el, ha hibáztak. Ezzel azonban maguknak tesznek elsősorban rosszat. Valahol, a lelked mélyén ugyanis megmarad a rossz érzés, még akkor is, ha nem foglalkozol vele. A konfliktusokat fel kell oldani, legalábbis én ebben hiszek. Ha valakivel nem vagy igazságos, megszületik benned a megbánás akár csak egy aprócska szikrája, vagy csak egy pillanatnyi rossz érzés fut át rajtad, hogy ezt nem így kellett volna, akkor jobb, ha kinyitod a szád, és kiejted ezt az egyszerű szót. Nekem ez nagyon fontos, és alkalmazom is, azonnal, amint az egóm, dühöm, vagy akár haragom egy másodpercre alábbhagy.

Ez a szó "varázserővel" bír, higgyetek nekem! :) Azonnal feloldja a rossz érzéseket, és kisimítja, mosolygóssá teszi a lelked. Ha a dühtől nem látsz, és képtelen vagy rá, legalábbis úgy érzed, mert ragaszkodsz az igazadhoz, akkor is gondolkodj el azon, hogy legalább magadért tedd meg, és próbáld elengedni ezeket a negatív energiákat. A dühnek, haragnak semmi értelme. Nem leszel tőle több, jobb, és a problémát sem tudod ebben az állapotban megoldani, azaz jobb, ha minél előbb kikerülsz belőle.

Gyermekkorunkban volt egy mondás: Okos enged, szamár szenved. :) Ha ezt gyerekként tudtad már, miért nem alkalmazod felnőttként?

Ismét egy idézet a végére: "Aki viszonozza a gyűlöletet, az legyőzetett."

Mosolygós, dühtől, haragtól mentes napot kívánok!

Namaste! :)
Lili





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése