2011. április 2., szombat

Hihetetlen történet :)

Néha olyan dolgokról lehet olvasni a neten, ami számomra elképzelhetetlen, hogy történhet meg. Nemrég olvastam pl. arról, hogy egy kétgyermekes anyuka hasfájással ment kórházba, majd kiderült, hogy 9 hónapos terhes, és szülni fog. Na ezt annyira nehezen tudom felfogni, hogy valaki ezt nem veszi észre, hogy gondoltam, írok is róla.


Nekem elsősorban az a felfoghatatlan, hogy vannak olyan emberek, akik ennyire nem törődnek a testükkel? Pláne egy kétgyermekes anyuka ne tudná, hogy milyen terhesnek lenni? Még ha nem is voltak rosszullétei, és ahogy ő fogalmazott „nem volt egy modell alkat”, akkor sem tűnt fel neki, hogy nem menstruál, vagy mondjuk a pár hónapos pici a pocakban nem rugdosta? Még sokáig sorolhatnám, de nem is ez a lényeg.


Arról akartam írni, hogy mennyire fontos, hogy odafigyeljünk a testünkre, és annak jelzéseire. Sokszor megelőzhetőek lennének a betegségek, ha időben észrevennénk, és a prevencióra több figyelmet fordítanánk. A testünk hihetetlenül intelligens, mindig tudja, mire van szüksége, legyen szó ételekről, vagy bármi másról. Csak az a kérdés, hogy miért nem hallgatunk rá? Azért, mert nemtörődömök vagyunk, elkényelmesedtünk, és csak kihasználjuk ezt a testet. Szerencse, hogy elég sokáig lehet feszíteni a húrt, egyébként elég nagy gondban lennénk. A testünk hihetetlen mértékben képes alkalmazkodni a rossz életvitelünkhöz, hogy megmentsem minket. Hogy mitől? Saját magunktól.


Nem pihenünk eleget, feszültek vagyunk, túlhajtjuk magunkat, szemét kaján élünk, sokan dohányoznak, alkoholt, drogokat stb. fogyasztanak. Bár egyetértek azzal a gondolattal, hogy lélek a fontosabb, és annak fejlesztése, a folyamatos tanulás elsőrendű, azért emellett úgy gondolom, hogy a lelkünk hordozóját, a testünket is tisztelnünk kell, és meg kell adni számára azokat a dolgokat, amitől jól működik, és „kiszolgál” minket erre az életre.


A lényeg, amit szerettem volna: vigyázzatok, és figyeljetek oda magatokra! Kicsit szélsőségesen fogalmazva: A tested a lelked temploma, tartsd tisztán, gondozd, ápold!


Namaste! J


Lili

1 megjegyzés:

  1. Valószínűleg a lelke nem akarta tudomásul venni az állapotát és ezért nem jutott el a tudatáig a nyilvánvaló...

    VálaszTörlés