2009. szeptember 17., csütörtök

A nevem :)

Nap, mint nap érkezik hozzám a kérdés, hogy lettem Kovács Zsuzsanna Ildikóból Polgár Lili Zsuzsanna. Gondoltam, most megírom ennek a történetét is. :)

Valóban nagy a váltás, de nem is olyan bonyolult. A Polgár név drága férjemtől jött, felvettem a házasságkötésünkkor. Még a Lili is tőle jött, csak kicsit másképp. Mikor megismerkedtünk, ő mondta, hogy a nevem, azaz a Zsuzsanna liliomot jelent, és a kezdetektől fogva Lilinek becézett. Mikor megkérte 2007. aug. 25-én, a szülinapján a kezem, (engem kért ajándékba :) ) eldöntöttem, hogy tőlem azt kapja nászajándékba, hogy felveszem hivatalosan is a "becenevemet". Mint kiderült, ez nem egyszerű, 3 hónapig tartott a papírmunka, mert a keresztnév-változtatást az Igazságügyi Minisztériumnak is jóvá kell hagynia, vizsgálják, hogy miért akarsz változtatni.

Kicsit furi, mikor olyan emberek váltanak a Lilire, és hívnak így, akik évek óta Zsuzsinak hívtak. Ezt egyáltalán nem várom el, sőt, ahogy az előbb írtam is, nekem is furi. Akitől azonban Lilit szoktam meg az elmúlt egy év során, attól már nem szokatlan. Így Lili is vagyok, meg Zsuzsi is, ki mit preferál, a lényeg, hogy kedvesen mondják. :):):)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lili! A google dobta ki a blogod a keresztnév változtatásra keresvén. Ha már így összefutottunk internetileg és időd is van, kicsit részletesebben leírnád nekem, hogy milyen menete volt ennek? Papírmunka, kérvényben indoklás, anyagi vonzta, stb... Köszönöm előre is. Érdekes, hogy hasonló az érdeklődésünk, mindketten szűz jegyűek vagyunk, a kínai horoszkópunk is egyezik, ami ugye éves, de látom az évszámból,mármint a korodból, hogy egy évben születtünk, a hab a tortán az lenne, ha egy napon is. :) Az érdeklődési körnél a jóbarátokra gondoltam, meg, hogy én is inkább dvd-t nézek, meg mozizok (ez mostanság ritka, mivel jelenleg GYED-en vagyok) de a tévé szerintem és borzalmas. Mármint a mostani műsorok. Bocsánat, hogy így "kitárulkoztam" dehát véletlenek nincsenek, így nem véletlen, hogy belefutottam a blogodba... :)) Üdv: Heli

    VálaszTörlés
  2. Kedves Heli! :)
    Nagyon egyszerű a dolog. Ki kell kérni a születési és a házassági anyakönyvi kivonatodat, majd ahhoz az önkormányzati irodához besétálni, ahová jelenleg a lakcímed alapján tartozol. Ott az információnál majd megmondják,hogy melyik sorban kell várni, és kapsz egy tucat papírt, amit ki kell tölteni. Ha keresztnevet is változtatsz, akkor kicsit bonyolultabb, mert az Igazságügyi Minisztériumtól kell engedély, de ez csak annyi, hogy pár papírral több, meg ha jól emlékszem, 10 ezer forint az illetékbélyeg. Kb. 3 hónap, míg megkapod az engedélyt. Akkor az engedéllyel megint fel kell keresni az irodát, és akkor tudják elkészíteni az új papírjaidat.
    Remélem, tudtam segíteni. :)
    Ha kérdésed van még, írj privátban nekem nyugodtan: polgar.lili@salsafuerte.hu
    Szeretettel:
    Lili

    VálaszTörlés