2010. szeptember 6., hétfő

Diana Rodriguez :)

Az elmúlt héten nagy sürgés forgás volt nálunk, mert kedden megérkezett Diana Rodriguez hozzánk, aki egy fantasztikus kubai táncos, és most pár óra múlva repül haza. Gyakorlatilag egész héten, minden nap az alvást leszámítva vele voltunk. Magánóráztunk, moziztunk, várost néztünk, magyaros ételeket próbáltattunk ki vele, és persze a két salsa party Tomival, és a hétvégi workshop volt a program. Sűrű volt, de nagyon jó is, mert szerencsénkre Dianának nagyon jó természete van. Rugalmas, nem hisztis, nem is késik, ahogy sok kubai, max. pár percet. (Volt olyan tanárom, akire minden nap egy órát kellett várnom...) Nem voltak sztár allűrjei sem, gyorsan megtaláltuk a közös hangot, és ő is nagyon jól érezte magát nálunk. Terveink szerint nem ez volt az utolsó, hogy elhoztuk, szeretnénk tőle még sokat tanulni, mert van mit, nagyon képzett, és nagyon sokrétűen képzett.

Én őt korábban nem nagyon ismertem, csak felszínesen. A fiúk, Tomi és Bali ismerték jobban, ők mondták nekem pár hónapja, hogy Dianától kellene tanulnom, mert most az lenne a következő lépés szakmailag nekem, hogy tanuljak olyan dolgokat is, amiben ő nagyon jó. Azt is mondták, hogy nagyon jó tanár is, mert felkészült, és ha kell, le tudja bontani a dolgokat. Én egy kicsit fintorogtam, mert mást szerettem volna, és Diana stílusa, mármint ahogy táncol, hozzám nem állt közel, kicsit keménynek, és unisex-nek tartom, nekem a sokkal erőteljesebb nőies energiák fekszenek jobban. Erőteljesebb, de nem túl extrémek, vagy vulgárisak, inkább lágyabb, finomabb mozdulatok. De, mint mindig, a fiúknak most is igaza volt. Nekem tényleg egy kis keménységet kellett tanulnom, meg Diana rendkívül jól játszik a ritmusokkal, ami szintén nagyon fontos volt számomra, mert nehéz kilépnem néha az 1-2-3 5-6-7-ből.

Bár a tánca (pl. bulikban) még mindig nem az én stílusom, rendkívül jónak tartom, egyszerűen nekem más energiák állnak közel a személyiségemhez. Most azonban megfigyeltem már, hogy mi ez a keménység, ami benne van. Elsősorban a sok afro elem, ami nekem még mindig elég fehér folt, pedig már kb. egy éve próbálkozom az elsajátításával, de látom, hogy mennyire nagyon keveset tudok még. Ez egy gyenge pontom, el kell ismernem. Az afro-ban a keménység nagyon jellemző, kicsit ez, azaz az ilyen díszítések teszik nekem keménnyé a táncát.

Azt is érzem egy picit, hogy ugye Diana és Yanek Revilla egy évvel ezelőttig párt alkottak, és Diana csak Yanekkel létezett, aki a casino duro képviselője, azaz nudo-k, nudo-k, nudo-k, vagyis csomózós figurák ezerrel. Ehhez is keménység kell, sok tere a lánynak a nőiessége kifejezésére nincs. Aztán egy éve szétmentek, és most Dianának fiúban és lányban is meg kell állnia a helyét, és nagyon szeret fiút táncolni, még Columbia-t is, ami az afro rumba azon műfaja, amit elsősorban fiúk táncolnak, bár az utóbbi évben néhány női táncos is elkezdett vele foglalkozni, de ez egy férfi műfaj. Ahogy azt a mi női tanárainkon és asszisztenseinken is észre szoktuk venni, mikor nekiállnak fiút táncolni, azt erőteljesen tanulni, hogy kicsit bekeményednek, én ezt most Dianán is érzékeltem.

A magánóráink nagyon jók voltak, és a szombati nap is szuper órákat tartott Diana. Azért írom csak a szombatot, mert vasárnap reggel volt egy kis balesetem, és nem tudtam részt venni az órákon. Mikor indultunk a reggeli óránkra Balázzsal, a liftajtó rám csapódott, és nagyon rossz helyen, a halántékomon talált el, amitől szédülni kezdtem, majd összeestem az utcán, és mentőt kellett hívni. Még tegnap kiengedtek a kórházból, azaz nincs nagy gond, még fájdogál egy picit a fejem, meg pihiznem kell, de már jól vagyok.

Visszatérve Dianához. Nagyon elégedett vagyok mindennel, amit láttam belőle. Az is nagyon tetszett, hogy sokat táncolt fiúkkal, válogatás nélkül a buliban, és nagyon közvetlen volt a diákokkal. Ezek fontos is fontos dolgok. Van olyan kubai tanár, aki zseniális táncos, de annyira fenn hordja az orrát, hogy nem biztos, hogy konfliktus nélkül egy hétig kibírnám vele... Dianát nagyon tisztelem, és meg is kedveltem ezen a héten. Jó választás volt, a srácoknak igazat kell, hogy adjak. :)

Remélem, hogy akik részt vettek a hétvégén, szintén jól érezték magukat, akik meg nem, azoknak lesz még lehetősége biztosan, hogy tanuljanak Dianától. :)

Mosolygós napokat!
Szeretettel:
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése