2010. szeptember 26., vasárnap

Alkonyat még mindig :)

Eltelt egy hét, és amilyen gyorsan jött ez a nagy lelkesedés, olyan gyorsan alább is hagyott. Már nem vagyok függő, ahogy az első napokban, bár tény, hogy ez elmúlt egy hét alatt láttam mind a három megjelent részt filmen, és elolvastam már könyvben is az első részt, már a második közepénél tartok, azaz jó 800 oldalt olvastam már. Mivel a munka sok, az alvás lett kevés a héten, annak a rovására ment, de ennyit bőven ki lehet bírni. :)

A vonzereje most már nem kétséges számomra, mármint a miértek. Jacob és Edward is megtestesít olyan szerelmeket, amiket vagy már átéltünk, vagy szeretnénk átélni, és erről álmodunk. Edward képviseli a mámorító szerelmet, amikor teljesen elveszted a racionális énedet, és mágnesként vonz, szinte nem vagy ura magadnak. Jacob pedig a barátságból kialakuló, csodálatos, mély szerelmet, romantikát, intimitást képviseli. Legalábbis én így látom a két szereplőt, persze eléggé leegyszerűsítve, hiszen a filmben Edward is nagyon romantikus, de máshogy, mint Jacob.

Volt részem mind a két érzést megtapasztalni, ugyan más, de csodálatos mind a kettő, bár kétség kívül egy Edward sokkal félelmetesebb hatást ér el, de ez a félelem megéri. Akkor. Hosszabb távon nem nagyon hiszek az Edwardokban, nem alapoznék egy családot rá. Függőséget okoz, valóban, és bár kívülről most a filmben és a könyvben is Jacobnak drukkolok, tudom, hogy ha én lennék ott, sajnos biztosan én is Edwardot választanám, bármilyen ésszerűtlen is. De pont ez a lényeg, ez tuningolja az adrenalint, hogy nem ésszerű, nem normális, sőt, veszélyes is akár.

Nekem egy picit a könyv vontatott, és az írónő stílusa sem jön be annyira, főleg bizonyos szóhasználat. Nem olyan izgalmas, fordulatos, meglepő. A filmben jobban sikerült fokozni szerintem az izgalmakat a könyv átalakításával, bizonyos jelenetek felturbózásával, mások kihagyásával, de azt is látom, hogy jobban élvezhető a film is, ha olvastad a könyvet.

Biztosan el fogom olvasni mind a négy részt, és továbbra is kellemes élmény, örülök, hogy rábukkantam, de a függőségem elmúlt. :)

Mosolygós napot!
Szeretettel:
Lili

1 megjegyzés:

  1. Ugyanígy vagyok vele. Pedig általában könyvben minden jobban tetszik, és máshogy képzelek el sok dolgot,mint ahogy a filmekben megjelenítik, de itt a film jobb :)!

    Pussz

    VálaszTörlés