2011. május 28., szombat

Kismamás napok :)

18 hetes vagyok, azaz bőven van még hátra a babavárásból, de már most elég sok minden változott az életemben.

Az első trimeszter elég izgalmas volt. Nagyon sokat aggódtam, állandóan a neten lógtam, hogy most akkor ez és ez így jó-e, normális-e stb. Az orvosomat is mindig egy hosszú listával vártam, és "kvíz kérdéseket" tettem fel neki. Az elején a legegyszerűbb dolgokról sem volt fogalmam, nem tudtam, mit szabad, mit nem, és ez eléggé bizonytalanságban tartott.

Ehhez hozzájöttek a testi változások, babás tünetek is. Bár voltak nehéz napok, de jól viseltem, annak ellenére is, hogy 6 hetet végig kellett feküdnöm a 7-8. héttől. Igazából a fizikai dolgok kevésbé viseltek meg, mint a lelkiek. A fizikai dolgokat, bármilyen kellemetlen is volt, jobban el tudtam fogadni, hogy ezzel jár a várandósság, mint az érzelmi hullámvasutat. Hányingerem volt pár hétig, de nem hánytam. Volt, hogy átaludtam volna az egész napot, olyan fáradt voltam, és hát a szilikon cica nevet is felvehettem volna, majd szétdurrantak a melleim. :D :D :D

Érzelmekkel az volt a gondom, hogy évek alatt felépítettem egy elég stabil, kiegyensúlyozott állapotot, erre most úgy éreztem, hogy egyáltalán nem vagyok ura magamnak, a kontroll ki-kicsúszott a kezeim közül, szinte irányíthatatlanná váltam önmagam számára. Egyik nap vigyorogtam, mint egy félkegyelmű, másik nap türelmetlen voltam, harmadik nap még a tévé reklámokon is bőgtem. Így utólag elég mókás erről írni, akkor nem mindig volt az. Szerencsére csodás társam van, aki ezeket teljesen jól viselte, és nagyon sokat segített, hogy túljussak ezen a pár héten.

Ma már elég kiegyensúlyozott vagyok újra, szerencsére ez a sírós időszak rövid volt. Most néha türelmetlenebb vagyok, mint szoktam lenni, de ez inkább azzal függ össze, hogy keveset sikerül aludnom.

Nagyjából a 10-12 hét között megszűntek az erőteljes tüneteim. Néha előfordul egy kis hányinger, de csak pár pillanatra, és jó is, hogy van, mert ilyenkor mindig az az oka, hogy figyelmeztet a testem, ideje enni valamit. Két falat után már minden rendben is van.

Kb. a 12. héttől alacsony lett a vérnyomásom, meg-megszédülök, de ma már ez sem vészes, megszoktam, tudom már, hogy kezeljem. Ez is normális kismamás fiziológiai tünet, semmi extra, sokaknál előfordul.

A fogyásom is megállt hét kilónál, és azóta kb. 2-2,5 kilót híztam is, azaz emiatt sem kell már aggódnom. Ami pedig extrán jó, hogy most már határozottan látszik, hogy nem csak besütiztem :), hanem babát várok, attól gömbölyödik a pocakom. :) Lassan kezd feljebb tolódni a pocim, ahogy a méhem kiemelkedik hétről hétre egyre jobban a medencéből.

A héten megtudtunk, hogy Minike kisfiú lesz, így át is keresztelte Tomikám Kukac-mukacnak. :D Remélem, hogy azért majd találunk neki rendes nevet is, amiért tini korában nem fog majd minket utálni. :D :D :D

Most már határozottan érzem, hogy mocorog odabent, de még elég gyenge érzés ez. Csak ritkán érzem, kell hozzá a nyugi, hogy rá tudjak hangolódni. Tegnap azonban nagyon vicces volt, mert a kisfiúnk a bal oldalamat kiszemelte magának, és átköltözött oda, így a pocim aszimmetrikus lett. :) Úgy néztem ki, mint aki lenyelt egy kisebb almát, és az bal oldalt dudorodik. :)

Hihetetlenül csodás dolog a babavárás, nagyon élvezem, és leírhatatlanul boldoggá tesz! :)

Mosolygós hétvégét mindenkinek!
Szeretettel:
Lili


1 megjegyzés:

  1. Te Lili, :) sok boldogságot Nektek a babához, s persze még többet a babával. Nem vagyok Fuertés, salsázni sem salsázom már egy ideje, de olykor ránézek a blogodra, a Fuertés fórumra, salsa-hiánypótlásként :)
    Én a két éves fiam miatt nem járok már salsaórákra, bulikba még kevésbé, felforgatta az életünket eléggé. Más dolgok lettek fontosabbak. Rajtad is töprengtem korábban, mikor még nem volt trónörökös a pocakodban :), milyen lesz Neked megélni azt, ha az addig megszokott rutinod megszakad, hiszen Számodra jóval fontosabb a tánc, mint a magamfajta kedvtelő pasinak. Kívánom, hogy ne legyen rossz kedved, ha esetleg jóval kevesebbet fogsz tudni salsázni, tanítani, s esetleg jóval többet "kell otthon ülnöd" a gyerek miatt :) Kárpótol mindezért. De biztosan osztják már/még az észt rajtam kívül sokan, én igyekszem nem tenni, ismeretlenül azt hiszem épp elég ennyi is belőlem :) Még egyszer sok sok boldogságot,örömet, Tominak meg kitartást :)))

    VálaszTörlés