2010. március 11., csütörtök

Ráncpara :)

A "korombeli" nőket már biztos vagyok benne, hogy foglalkoztatja a ráncosodás kérdése. Sőt! A férfiakat is! 30 felett már megjelennek az apróbb szarkalábak, van, akinél nem is olyan aprók már ebben a korban sem.
Vannak dolgok, amik ellen lehet tenni, és vannak, amik nem rajtunk múlnak. Az öregedést lehet késleltetni, vagy Botox-szal kivasaltatni a ráncainkat, a kérdés csupán az, hogy van-e értelme. Én annak a híve vagyok, hogy el kell fogadni, ami jön, de meg kell tenni, amit lehet, hogy egészséges, szép arcbőrünk maradjon. Nem akarom átszabatni az arcom, persze ez most még nem is aktuális, majd 10-20 év múlva újragondolom a kérdést. :) Ami biztos, hogy a természetesség híve vagyok, különböző idegmérgeket nem fecskendeztetnék az arcomba, bármennyire is divat, hogy 40 évesen az ember 20-nak nézzen ki... Legalábbis nagyon bízom abban, hogy nem hülyülök meg majd annyira, hogy ezt tegyem.
Korábban is írtam, hogy nem vagyok a plasztikai sebészet ellen, ha valóban indokolt dologról van szó, ezért ne értse senki félre a soraimat most sem.
Szerintem vannak kifejezetten szép ráncok. Például az anyukám 62 éves, nagyon szép a bőre még mindig, és kedves ráncai vannak, ami kifejezetten jól áll neki, látszik, hogy nagyon jó ember, és a ráncai is pozitívak, kellemes, szép keretet adnak az arcának.
Az arcra sok minden kiül. Már fiatal korban is meglátszik az ember személyisége is az arcán. A tekintet pedig még többet elárul. Ha kedves, mosolygós vagy, és szeretettel állsz a világhoz, a környezetedhez, ugyan kit fog zavarni a szarkalábad? Észre sem fogják venni! Ha azonban tele vagy rosszindulattal, aggodalommal, negatív gondolatokkal, akkor kivasaltathatod az arcod, nem leszel vonzóbb már első ránézésre sem.
Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, de a mániákus ránctalanítás már más kategória. Az egészséges egyensúlyt kell ebben is megtalálni, ahogy mindenben. Alvás, helyes táplálkozás, hidratálás kívül-belül stb.
Ha a lelked tiszta, becsületesen élsz, türelemmel odafigyelsz másokra, szeretettel tele van az életed, boldog és kiegyensúlyozott vagy, akkor ez meg fog látszódni az arcodon is. Inkább azon dolgozz, hogy ezeket a lelki folyamatokat megvalósítsd az életedben, és jobb ember legyél, minden nap jobb és jobb, és akkor nem olyen problémáid lesznek, hogy van-e mimikai ráncod, mert sokat nevetsz...
Mosolyogj sokat, még akkor is, ha ez "ráncosítja" a bőröd! :)
Szeretettel:
Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése